A Valls, ciutat d’origen de la calçotada, ja fa més de cent anys que fem calçotades. Des de finals del segle XIX, en l’àmbit de les famílies vallenques, i la tradició ha anat passant de generació en generació. Per això, Valls és coneguda com la Capital del Calçot, aquest fet gastronòmic tan arrelat, típic i popular a casa nostra. La calçotada, un àpat basat en el calçot, la seva salsa i els seus complements, mou cada any riuades de gent entre els mesos de novembre i abril.
I com també es menciona a la citada web, "El calçot va ser descobert per un solitari pagès vallenc anomenat Benaiges , de finals del segle XIX conegut amb el nom de “Xat de Benaiges” qui començà a coure a la brasa els grills tendres nascuts de la ceba vella conreats especialment per a ésser cuits a la flama, i que també fou ell qui s’enginyà l’amaniment o la salsa que, amb algunes variants, avui mengem".
contacto
C/ Disseminats nº 15 Nave 8
08970 Sant Joan Despí
Barcelona (Spain)
E-mail: info@autocaresjavanttour.com
Telf/Movil : 666 47 22 81
Movil 24H: 657 09 66 46
Nuestros autocares disponen de puerto usb delantero par poder cargar su movil o tablet.